top of page

„Mysterium a szeretet antalógiája” – könyvajánló

Először is szeretném megköszönni a Helma - Az innovatív könyvek világa kiadónak, hogy a rendelkezésemre bocsátotta ezt a könyvet, illetve a magyar könyv is magyar termék mozgalomnak, hogy a részese lehetek ennek a csodás kezdeményezésnek. Illetve köszönöm a kötetben szereplő íróknak, hogy megírták ezt a különleges könyvet.


A novelláskötet különlegessége abban rejlik, hogy az Illír Kolostor küldetésének tekinti, olyan könyvek készítését, ahol az ihletet és a múzsát a hit és a hozzá kapcsolódó érzések adják. Ennek a missziónak az eredményét tartjuk a kezünkben, ha erre a kötetre esik a választásunk. A könyvben a kortárs írók tollából megjelenő történetek a hitbéli érzések témáját járják körbe más – más nézőpontból.


A novellák érdekesek és elgondolkodtatóak. Alkalmat teremtenek számunkra arra, hogy ebben a rohanó világunkban kicsit befelé figyeljünk. Mi, miért történik az életünkben? Hol vannak rég elvesztett szeretteink? Biztosan elvesztettük őket vagy lehetséges lenne, hogy valamilyen formában velünk maradtak?!



Személy szerint hiszek abban, hogy amíg valakire, aki már nincs közöttünk, szeretettel emlékezünk, tovább él a szívünkben. Hisz a kedves vagy akár bosszantó szokások felelevenítésével életben tartjuk a szeretett személy emlékét.


A különböző történetekből elvihetünk magunkkal valamit, egy érzést, egy gondolatot. Megosztok veletek néhányat azokból a gondolatébresztő mondatokból, amiket magammal viszek a kötetből.


A létért küzdve 

című történetben a mellékszereplő Józsi bácsi igen hasznos tanáccsal látja el a főhőst, aki lekéste a buszt munkába menet: „Ez a baj? Fiam, […] Ez egy probléma, amit meg kell oldani.” Valóban hajlamosak vagyunk az apróságokat felnagyítani és pont emiatt néha elmenni az életünk azon mozzanatai mellett, amiért hálásak lehetnénk.

Az Érdemes élni c. novella

egyik nagyon erős mondata: „Nem lehet hit nélkül élni, és szeretet nélkül.” Ez nagyon igaz. A hit szó láttán nem kell feltétlenül Istenre gondolni, bármiben hihetünk, ami meggyőződésünk szerint elfogadható. A lényeg, hogy legyen hitünk.

A szeretet nem szorul(na) magyarázatra, de sajnos azt tapasztalom, hogy manapság sokkal gyorsabban fordulunk egymás felé haraggal, sértődéssel, esetleg irigységgel, mit szeretettel és elfogadással.

A kapcsolat című történet

megszívlelendő gondolata: „Lányom bármire viszed, maradj ember!” Ez a két szó: maradj ember számomra rengeteg mindent jelent. Tisztelettel, empátiával, ítéletmentesen és egyenrangúan fordulni embertársaink felé.


A fenti sorokat olvasva láthatjátok, a kötet nem arról szól, hogy bárkit megtérítsen, csupán más szemszögből világít rá az élet visszatérő helyzeteire és problémáira. 


Olvass hazai szerzőktől! Olvass sokat! Ezt a könyvet pedig itt találod:

 

6 views0 comments

Comments


bottom of page