top of page

"Bódai-Soós Judit: Jövőnek őrzött gondolat” könyvajánló

Először is szeretném megköszönni a Helma - Az innovatív könyvek világa kiadónak, hogy a rendelkezésemre bocsátotta ezt a könyvet, illetve a magyar könyv is magyar termék mozgalomnak, hogy a részese lehetek ennek a csodás kezdeményezésnek. Illetve köszönöm az írónak: Bódai-Soós Juditnak, hogy megírta ezt a különleges könyvet.



Egy kívül és belül gyönyörű verseskötetet tart a kezében az olvasó. A könyv négy fejezetre osztott: sóhaj, könnyek, remények és mosolyok. Többször végigolvastam ezeket a szavakat és az jutott eszembe, milyen hűen tükrözi a kötet tagolása a testünkben és lelkünkben jelentkező fájdalom érzésének ciklikusságát. A feszítő érzés kiszakad a lelkedből egy nagy sóhajjal, majd feltörnek a könnyek, melyektől megkönnyebbül a lelked, helyet adva az új reményeknek és mosolyoknak.



A versekre jellemző metaforikus és szimbolikus képek sokasága megteremti az elmélyülés lehetőségét, ugyanakkor, ez a képi világ magában rejti a kellő érzelmi távolságtartást is. 

Emiatt a kötet versei irodalomterápiás célra is alkalmazhatóak, hiszen a különböző témák, melyek a versekben megjelennek (pl.: elmúlás, szabadság, fájdalom, természet, búcsú) alkalmat teremtenek az olvasónak arra, hogy kapcsolódjon a műben megjelenített képeken keresztül önmagához.


A kedvenc versem a kötetben: a Vagyok.


Számomra ez a homokóra alakzatba foglalt mű magában hordozza a létezést, a kezdettől a végig. A vers első sorában még „háborognak” a homokszemek, melyek a képzeletbeli homokóra közepén viszonylagos nyugvópontra jutnak, aztán vesznek egy újabb lendületet, hogy a mű végére mosolyogva és derűsen elcsendesedjenek.  

Kedves olvasó, bízom benne, hogy felkeltettem az érdeklődésedet, így nincs más teendőd, mint elolvasni a könyvet.

Olvass hazai szerzőktől! Olvass sokat! Ezt a könyvet pedig itt találod:


34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page